De verschillende modellen

koelen vraag3Vriezers zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende vorm is wellicht de koelvriescombinatie waar de vriezer in de koelkast is geïntegreerd. Bij een klein model koelkast is dit vaak in de koelkast zelf. Grotere koelvriescombinaties hebben een apart vriesgedeelte boven of onder het koelgedeelte. Afhankelijk van de plaatsing van de koelkast (vrijstaand of ingebouwd) is het raadzaam om te kiezen voor een model waarbij het koelgedeelte zich op werkhoogte bevindt. Dit omdat u meer gebruik zult maken van de koelkast dan van de vriezer.

Vrieskast
Maakt u veel gebruik van een vriezer, dan is het vriesgedeelte in een koelvriescombinatie waarschijnlijk niet voldoende. U kunt dan kiezen voor een vrieskast of een vrieskist. Een vrieskast is er in verschillende formaten, ook in tafelmodel. De vrieskast heeft als voordeel dat deze door de lades makkelijk en overzichtelijk is in te ruimen.

Vrieskist
Een vrieskist heeft een deksel aan de bovenzijde. Voordelen aan de vrieskist zijn de grote inhoud en het weinige temperatuurverlies tijdens het openen.

Koel-vriescombinatie
De koel-vriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Dit wordt ook wel het ‘upside down’ model genoemd.

Bevindt het vriesgedeelte zich boven het koelgedeelte, dan wordt dit een dubbeldeurs koelkast genoemd.

Terug naar vorige pagina