DVD-speler/recorder

opnemen vraag2Bijna iedereen heeft de opvolger van de videorecorder inmiddels in huis.
Toch zal de DVD-speler/recorder voorlopig nog een belangrijke rol blijven spelen.
Neemt u veel op dan is een DVD-recorder met harde schijf erg gemakkelijk. Deze variant wordt een harddisk recorder genoemd. De grootte van de harde schijf varieert van 80 GB tot wel 500 GB. Hoe groter de harde schijf des te meer u op kunt nemen.
Wilt u later iets van de harde schijf op DVD zetten dan is dit heel eenvoudig te doen.

Voor de aanschaf van een nieuwe DVD-speler/recorder, adviseren we u om rekening te houden met het volgende:

Opnameformaat
Als u regelmatig gekopieerde DVD-schijfjes bekijkt, kunt u het best voor een DVD-speler/recorder kiezen die alle opnameformaten (DVD+RW, DVD-RW, DVD+R en DVD-R) ondersteunt.
Als het schijfje is opgenomen op een DVD-speler/recorder die een ander formaat ondersteunt dan die van u, kunt u problemen krijgen bij het afspelen.
Veel DVD-spelers/recorders ondersteunen het DivX-formaat. Daarmee kunt u films die van internet zijn gedownload afspelen.

Geluid
Hecht u veel waarde aan goed geluid, dan raden wij u aan om een DVD-speler/recorder te kopen met een ingebouwde digitale decoder, u kunt dan namelijk gebruik maken van ‘Dolby Digital Surround Sound’ waarmee een hogere geluidskwaliteit bereikt wordt.

Met een optische digitale aansluiting kunt u zonder kwaliteitsverlies genieten van de best mogelijke geluidsweergave.

Digitaal signaal
Het overbrengen van digitaal signaal tussen DVD-speler/recorder en televisie, verhoogt de kwaliteit van zowel het beeld als het geluid. Dit kan als uw LCD- of een plasmascherm en uw DVD-speler/recorder beide een HDMI-uitgang hebben.

Tip!
Let er in alle gevallen op dat de aansluitmogelijkheden van uw DVD-speler/recorder overeenkomen met die van uw TV-toestel.

Buitenlandse DVD’s
Als u wel eens films en series op DVD in het buitenland koopt, is het goed om te letten op de regiocode die genoemd wordt. In Europa worden DVD’s met regiocode 2 verkocht. In Amerika regiocode 1. Een Amerikaanse DVD doet het dus niet in een Europese DVD-speler/recorder. Regiocode 0 doet het in alle spelers.

 

 

Terug naar vorige pagina