Energiezuinig, het beste wasresultaat

wassen vraag4

Hoe energiezuinig een wasmachine is, wordt aangegeven op het energielabel dat bij de machine geleverd wordt. Dit label loopt van A++ t/m G, waarbij A++ zeer efficiënt is en G volkomen inefficiënt. D t/m G komen echter nooit voor en zelfs C is uitzonderlijk. Kiest u een machine met label B of hoger, dan kiest u voor een zuinige machine.Het wasresultaat staat vermeld op het energielabel en wordt op dezelfde manier aangegeven.


Kleine wasjes, grote wasjes
Een wasmachine maximaal volgens de beschrijving beladen is uiteraard beter dan kleine wassen draaien. Maar stop uw wasmachine ook weer niet te vol. Dit gaat ten koste van het wasresultaat en de levensduur van de wasautomaat.


Wasmiddel

Gebruik niet onnodig veel wasmidden, de wasmiddelen van tegenwoordig zijn geconcentreerd. Te veel wasmiddel blijft in veel gevallen achter in de wasmiddellade, waardoor bacteriën vrij baan hebben.


Weetje!

Een wasmachine die energiezuiniger is, is in aanschaf vaak iets duurder. Dit wordt echter door het lage energieverbruik gemakkelijk terugverdiend.Wilt u hier meer informatie over? Dan helpen we u graag, kom gerust eens bij ons langs!

 

 

Terug naar vorige pagina