Muziek luisteren op een audiosysteem

Luisteren1Audiosystemen zijn beter bekend als stereotorens. U kent ze wel, compacte torentjes die uit één stuk bestaan. In sommige gevallen bestaat de stereotoren wel uit losse componenten, maar die zijn dan door kabels wel met elkaar verbonden.

Er zijn microsets van ongeveer 18 centimeter en de iets bredere minisets van 30 centimeter.

Eenweg of tweeweg
De simpelste speakers bij een stereotoren zijn eenwegspeakers. Deze geven het minste kwaliteit geluid. Dit is een prima keuze als u het torentje in een kleine ruimte wilt gebruiken waar de kwaliteit niet vreselijk van belang is. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of in een kleine werkruimte. Gebruikt u de toren als hoofdmedium voor uw muziek, of in een grotere ruimte, dan kunt u beter kiezen voor tweewegspeakers, hierbij worden de hoge en de lage tonen door verschillende luidsprekers uitgezonden, dit verhoogt de kwaliteit van het geluid.


Microset met DVD-speler
U kunt ook stereosets kopen waarmee DVD’s afgespeeld kunnen worden. Deze sets kunt u dan ook op uw TV afspelen.

Weetje!
De meeste audiosystemen beschikken tegenwoordig over een USB-uitgang waar u een MP3-speler op aan kunt sluiten.Ook hebben veel microsets tegenwoordig een iPod dock ingebouwd waarmee het afspelen van uw iPod nog eenvoudiger wordt.

Terug naar vorige pagina