Portable DVD-speler

opnemen vraag4Een portable (draagbare) DVD-speler is ideaal, bijvoorbeeld in de auto, om voor uw kinderen een lange vakantierit dragelijk te maken.

Er zijn bij de aankoop van een portable DVD-speler verschillende dingen om rekening mee te houden:

2 Schermen, 1 beeld
Portable DVD-spelers worden geleverd met twee schermen. Dit kan op twee manieren: of de speler bevindt zich in één van de schermen en het andere scherm is een extra monitor of de speler heeft een losse DVD-speler met twee schermen. In beide gevallen geven beide schermen hetzelfde beeld.
Uw kinderen moeten dus samen kiezen welke film ze willen zien.

Nog meer plezier
Sommige modellen hebben een video-uitgang.
Dit is handig als u de speler ook graag wilt gebruiken om spelletjes op te spelen of om de videocamera op aan te sluiten.

Tip!
Wilt u met meerdere mensen kijken en luisteren zonder anderen te storen? Er zijn modellen die beschikken over 2 of zelfs 3 hoofdtelefoonuitgangen.

Foto’s kijken
U kunt de portable DVD-speler ook gebruiken om direct uw foto’s te bekijken. Bijvoorbeeld door een model te kiezen met een USB-aansluiting. Daar sluit u uw fotocamera op aan waarna u de foto’s direct op het scherm krijgt. Met een kaartslot in uw DVD-speler kunt u foto’s (en ook films) afspelen die op een (SD) geheugenkaart staan.

Buitenlandse dvd’s
Als u wel eens films en series op DVD in het buitenland koopt, is het goed om te letten op de regiocode die genoemd wordt. In Europa worden DVD’s met regiocode 2 verkocht. In Amerika regiocode 1. Een Amerikaanse DVD doet het dus niet in een Europese DVD-speler. Regiocode 0 doet het in alle spelers.

Let op!
Koopt u een portable DVD-speler, let er dan op dat er een accu bijgeleverd wordt. Dit gebeurt niet standaard bij alle modellen.

Terug naar vorige pagina