Waswetenswaardigheden

 

wassen vraag7

Het belangrijkste aan een wasmachine is natuurlijk dat hij goed wast en vriendelijk is voor uw kleding. Naast de standaardprogramma’s is er   tegenwoordig een uitgebreide keuze aan automaten met speciale wasprogramma’s, passend bij uw levensstijl.

Verschillende wasprogramma’s
Als u veel sport is een wasmachine met een programma voor sportkleding bijvoorbeeld iets voor u. Heeft u kleine kinderen? Speciale   babycare programma’s zorgen voor een extra hygiënische reiniging. Voor delicate kleding kiest u een wasmachine voorzien van een hand- en   wolwasprogramma.

Extra gemak
Indien u veel van huis bent is de optie ‘uitgestelde start’ erg handig. Hiermee stelt u de wasmachine in op een tijd waarop u de was klaar wilt   hebben. Wanneer u dan thuiskomt, is de was gedaan en kunt u deze direct ophangen. Deze optie is ook handig als u de was ’s nachts wilt   laten draaien. Met uitgestelde start voorkomt u ook dat het natte wasgoed te lang in de machine blijft liggen en gaat kreuken.

 Antibacteriële materialen
Altijd wassen op een lage temperatuur is beter voor het milieu maar niet altijd even goed voor uw kleding. Bacteriën kunnen achterblijven die vlekken kunnen geven. Tegenwoordig zijn er     machines die voorzien zijn van antibacteriële materialen, zoals een zelfreinigende wasmiddellade. Hiermee wordt voorkomen dat er restjes wasmiddel achterblijven en uw tere wolwas niet   gewassen wordt met een restje wasmiddel voor de witte was.

 

Terug naar vorige pagina