Welk type wasdroger is geschikt voor u?

drogen vraag2

Er zijn verschillende typen wasdrogers (of droogtrommels, zoals ze ook wel worden genoemd) op de markt. U kunt kiezen uit:

– Warmtepompdroger
– Condensdroger
– Luchtafvoerdroger
– Stoomdroger
– Was-droogcombinatie

We zullen de verschillen uitleggen zodat u kunt bepalen welke het best voor u geschikt is.

Warmtepompdroger
De warmtepompdroger is een zeer energiezuinige droger. De aanschafwaarde ligt weliswaar wat hoger, maar door het lage energieverbruik ten opzichte van een traditionele droger bespaart u veel geld en verdient deze drogersoort zich snel terug. Een ander voordeel van de warmtepompdroger is het hergebruik van zijn geproduceerde warmte. Hierdoor komt er maar zeer weinig warmte naar buiten en kan de machine ook in kleine ruimtes worden geplaatst. Ook is het mogelijk om de warmtepompdroger, door de lagere energieafname, op dezelfde groep aan te sluiten als de wasautomaat.

Condensdroger
Bij een condensdroger wordt de vochtige lucht opgevangen in een condensbak die regelmatig geleegd dient te worden. Het is ook mogelijk om het condenswater via de waterafvoerpijp af te voeren, waar ook de wasmachine op aangesloten kan zijn. Het voordeel van de condensdroger is dat u hem op elk gewenste plek kunt plaatsten.

Luchtafvoerdroger
Voor dit type is een opening naar buiten nodig om de vochtige lucht af te voeren. De slang naar buiten laten hangen, zoals je wel eens ziet, is niet zoals het hoort. Er zijn speciale roosters nodig waarmee de droger op de juiste manier geïnstalleerd kan worden.

Stoomdroger
Een trend welke in opkomst is, is de stoomdroger. Ideaal om kleding even een opfrisbeurt te geven, maar het grote voordeel zit hem vooral in het voorkomen van kreukels en vouwen. De speciale stoomtechniek zorgt er voor dat veel van de behandelde kleding zonder te strijken kan worden gedragen.

Was-droogcombinatie
Een was-droogcombinatie is een wasmachine en droger in één. De keuze voor een was-droogcombinatie kan de ruimtebesparing zijn. Een nadeel kan zijn dat niet de gehele inhoud in één keer gedroogd kan worden.

Terug naar vorige pagina